Mida peaks kristallide kohta teadma?

Kristallid, mis ei talu:

  • Vett: seleniit, hematiit, malahhiit, hauliit, kaltsiit, angeliit, türkiis
  • Päikesevalgust: ametüst, apatiit, akvamariin, aventuriin, berüll, tselestiit, tsitriin, fluoriit, kuntsiit, lasuriit, roosa kvarts, safiir, suitskvarts, ametriin, larimar, amasoniit, krüsopraas, lapis lazuli, turmaliin, türkiis
  • Soola: lapiz lazuli, malahhiit, hematiit, opaal, püriit, türkiis

Mürgised on: angeliit, malahhiit, püriit, krüsokolla, lapis lazuli

Puhastavad teisi kive: karneool, küaniit, geoodid, (mõnedel allikatel ka seleniit, tsitriin, mäekristall)

Kõik kristallid on tundlikud kemikaalidele, ära kasuta nende läheduses juukselakki, lõhnaõli, õhuvärskendajat, kodukeemiat jmt

Hõbe võimendab mitmeid kordi kristallide väge (mõnedel andmetel koguni 10 korda).

Erinevad kivid võimendavad koos kandes üksteise omadusi, tänu sellele on erinevatest kividest valmistatud ehted ja komplektid veelgi väekamad.

Kas teadsid, et isegi väikese kristalli energia- ehk jõuväli võib olla rohkem meetri suurune?

Muudatused ei toimu üleöö, vaid need võtavad aega – kellel vähem, kellel rohkem. Iga inimene on erinev, iga inimene on erinevas arenguetapis, iga inimese teekond on erinev ja eriline, probleemide põhjused on erinevad. Kuid protsess käivitub tänu kristallidele igal juhul.

On usutud, et sümbolite graveerimine kivile tugevdab selle maagilist jõudu.

Mida kvaliteetsem kristall, seda veatum ja läbipaistvam ta on, aga tänu sellele tõuseb ka hind. Ideaalseid kive pole praktiliselt olemas. Enamus kaubanduses müüdavaid ehtekivisid on parandatud ehk mingil viisil töödeldud, et tõsta nende kvaliteeti ning seeläbi küsida kõrgemat hinda. Kvaliteetsed parandamata (st looduslikud, naturaalsed) ehtekivid on väga kallid ning neid müüakse karaadihinnaga.

Tervendavad omadused on ainult naturaalsetel, looduslikel kristallidel, mis ei ole värvitud, kiiritatud, laboris loodud, kuumutatud, kaetud, õlitatud, süstitud, pulbrist kokkupressitud jne.

ametüst