Granaat on elujõu allikas

Granaat on tume, sügavalt punakaspruun kristall, mida leidub kõikjal maailmas.

Ka meil Eestis võib teda leida. Esineb ta üsnagi erinevates värvitoonides, kuid keemiline koostis ja omadused on küllaltki sarnased.

granaat
Granaat

Tänu värvitooni erinevusele on tema erimite kohta kasutusel ka erinevad nimetused: tumepunane on püroop, helepunane või violetjas on almandiin, kollakasroheline on demantoid, kollakaspunane on hessoniit, oranž, roosakas või punakaspruun on spessartiin, rohelised on grossulaar (heleroheline) ja uvaroviit (smaradroheline) jne.

Huvitav on see, et granaadikristallid kasvavad tahuliste keradena, hea õnne korral võib sellise kujuga toorkivina teda leida ka meie kristallikauplustest.

Granaat on tugeva naiseliku energiaga kivi, lisab naistele seksuaaljõudu ja naiselikku väge. Aga ta on ka hea kivi meestele, sest tasakaalustab mees- ja naisenergiaid ning tõstab potentsi.

granaat toorkivi
Granaat toorkivi

Granaat on võimas elujõu allikas, andes energiat, jõudu ja väge. Tõstab Kundalini energiat, andes elujõudu ja vitaalsust. Toob julgust, aitab kriisiolukordadest välja tulla, äratab ellujäämisinstinkti.

Annab tasakaalu, turvatunde ja kindluse. On kaitsekivi, teda soovitatakse kanda kriisiolukordades, juba vanal ajal usuti, et ta hoiatab läheneva ohu eest.

Raviomadustelt ergutab ainevahetust, taastab keha, annab tugevalt uut energiat ja elujõudu, puhastab tšakrad negatiivsest energiast. Eemaldab negatiivseid ja sundmõtteid, toob igale inimesele hingesoojust.

Mitmed allikad väidavad, et granaat võimendab teiste kristallide mõju ning aktiveerib neid. Ise seda väita ei tihka, kuid igal juhul tasub see katsetamist.

granaat toorkivi
Granaat toorkivi

Millal valime meie kandmiseks granaadiga ehted?

Siis kui tunneme end nõrgana, väsinuna ja energiast tühjana. Kui käevõru käele panna, siis laeb ta elujõudu tõesti hetkega ja annab väge, enesetunne paraneb koheselt. Sellega kaasneb kindlus- ja turvatunne, enesekindlus ning tasakaal. Proovi ise!

Oma ehetes oleme granaati kasutanud käevõrus Elujõud, mis on just Sinu jaoks väestatud ja pühitsetud töötama just Sinu parimaks hüvanguks. 

 

granaat
Granaat