Paljuräägitud sünkroonsus

Sünkroonsuseks nimetatakse psühholoog Carl Gustav Jungi ja kvantfüüsiku Wolfgang Pauli sõnastatud terminit tähenduslike kokkusattumuste kohta. Ehk siis õigel ajal ja õiges kohas olemine, et saada vajalikku informatsiooni. See on üks viis, kuidas Universum inimestega suhtleb.

sünkroonsus

Sünkroonsuste äratundmiseks ja tavalistest kokkusattumustest eristamiseks on mitmeid viise:

  • Vajadusele vastamine. Millegi unustamine on hajameelsus, kuid millegi unustamine ja majja tagasipöördudes avastamine, et gaasipliit on sisse jäänud, on sünkroonsus.
  • Emotsionaalne reageerimine, teadmisega, et toimumas on midagi ebaharilikku. Sünkroonsus on seotud millegi tähtsaga või paneb avastama, et kui tähtis mingi asi on. Sündmus võib peegelduda unenägudes, võimenduda teiste sarnaste kokkusattumustega või olla déjà-vu
  • Huumor – sünkroonsust on nimetatud ka saatuse kalambuuriks. Astronoom Camille Flammarion kirjutas parasjagu raamatut, kui tuul paar lehte minema puhus. Need leidis trükkal, kes pidi seda raamatut hakkama trükkima ja tagastas lehed autorile. Ja millest nendel lehekülgedel kirjutati – tuulest.
  • Kokkusattumustel on rohkem kui üks element. Näiteks sõbraga kokkujuhtumine on kokkusattumus, kuid kokkujuhtumine sõbraga, kes mainib raamatu nime, mida püüdsid meenutada, on sünkroonsus.

Sünkroonsus on märgiks, et Universumis on peidus rohkem kui lihtsalt põhjus ja tagajärg ning et vaim ja mateeria on mingil moel ühendatud. Mida seotumad me oleme, seda rohkem märkame oma elus toimuvaid tähenduslikke kokkusattumusi ja seda enam suudame neid panna juhtuma.

Sünkroonsus on ka teiste aitamise moodus. Tänu meie vaimu alateadliku ja loomingulise poole ärkamisele pole me mitte ainult suurema tõenäosusega õigel ajal õiges kohas, vaid oleme seda tõenäolisemalt ka teiste inimeste jaoks.

Vaata ka:
Sünkroonsuste esilekutsumine
Sõnumid ja märgid meie elus
Kuidas märgid avalduvad? Kuidas märke küsida ja neid tõlgendada?

sünkroonsus