Mis on vahet lasuriidil ja lapis lazulil?

Väga sageli kohtab internetis ja erinevas kirjanduses, et lapis lazulit nimetatakse lasuriidiks ja vastupidi. Tegelikult ei ole see päris nii.

lasuriit
Lasuriit

Lasuriit on puhas sügavsinine lisanditeta kivim, aga kui seal on lisaks juba kuldset või valget värvi triipe, täppe või laike, siis on tegemist lapis lazuliga. Kuldne lisand on püriit, valge puhul on tegemist kaltsiidiga ja kui lisaks on ka musti täppe, siis see on lasuliit.

Lasuriiti on tuntud juba ammustest aegadest ning kasutatud tervendamisel ja kaitsekivina. Vanas Egiptuses purustati kivi peeneks ning valmistati sellest erksinise silma pulbrit, mis kaitses kurja silma eest, keskajal valmistati sellest ultramariini – kõige kaunimat ja hinnalisemat sinist värvipigmenti.

Lapis lazuli ja lasuriit on seotud spirituaalsusega, vabastavad intuitsiooni ja avavad selgeltnägemise. Mõlemad avavad ka 3.silma, sisemise tarkuse ja õppimise keskuse. Kivi toob mõtteselgust, aitab keskenduda, on abiks õppimisel ja keerulise info omandamisel.

Aga ta aitab olla ka objektiivne, tõstab eneseusaldust, avardab mõtteid, stimuleerib mõttetööd, on abiks eneseväljendusel, aitab avaldada oma arvamust ja leida õigeid sõnu. Koondab tähelepanu, annab ligipääsu sisemisele tarkusele.

lapis lazuli
Lapis lazuli

Kuidas lapis lazulit ja lasuriiti kasutada?

Hoia kivi oma energiaväljas, enda lähedal. Kui teed tööd, siis aseta ta enda ette töölauale. Häälestu kivi sagedusele ning palu tal ennast aidata.

Vaata ka teisi kive, mis aitavad õppimisel ja teadmiste omandamisel.

lapis lazuli
Lapis lazuli