Mida me teame Atlantisest?

Müstilisest Atlantisest on paljud kuulnud, kuid keegi ei tea, palju on selles tõtt, palju väljamõeldist. Mida me teame Atlantisest?

Atlantist kirjeldas esmakordselt kreeka filosoof ja kirjanik Platon, kes väitis jutu pärinevat Solonilt, Ateena targalt 6.saj eKr. Solon omakorda olevat seda kuulnud Egiptuse preestritelt.

Atlantis oli müütiline, plahvatuse tagajärjel merre vajunud võimas, rikas ja imeline maa. Tegelikult saar, kuid oma suuruse tõttu nimetati seda sageli ka mandriks. Atlantist, mis kadus jäljetult suures katastroofis, võis asustada tehnoloogiliselt ja spirituaalselt arenenud tsivilisatsioon, mis võis jätta oma jälgi kogu maakerale. Siiani pole sellest tsivilisatsioonist kindlaid jälgi leitud. Pole täpselt teada ka Atlantise eksisteerimise aeg, see on paigutatud aega kuni 12 000 aastat eKr. Platon kirjeldas oma teostes kindlalt Atlantise asukohta:“Atlantis asub Atlandi ookeanis, Heraklese sammaste taga, Assooride lähedal.”

energia

Platoni järgi jutustasid preestrid:

  • Tsivilisatsioon on kannatanud perioodilise hävingu all ning mitu korda tõusnud ja langenud.
  • Kunagi ulatus rida saari Vahemerest kuni Ameerikani.
  • Inimasustus paiknes Atlantises tasandikul, mida ümbritsesid mäed, veevarustus oli tagatud kanalitega ja ühendatud merega. Atlantisel oli vaheldusrikas floora ja fauna, kasvas palju puu- ja juurvilju.
  • Inimesed olid heledanahalised, hallide või siniste silmadega, pikka kasvu ja tugeva kehaehitusega. Rahvas oli sõbralik, nautis sporti ja vaatemänge, nad olid ka võimekad ja julged meresõitjad. Rahvaarvu kasvuga arenes Atlantisel välja ühtne ühiskond ja lõpuks tsiviliseeritud riik. Inimesed mõtlesid välja kirja ning lõid kauneid kujusid. Nad juhtisid ka laiaulatuslikku merekaubandust.
  • Kahjuks ei austanud uued põlvkonnad enam loodust, nagu tehti seda vanasti, vaid hoolisid ainult enda heaolust, muutusid egoistlikeks, võimuahneks ja hedonistlikuks ning hakkasid oma võimeid valedel eesmärkidel kasutama. Öeldakse, et seetõttu algaski Atlantise allakäik.
  • Atlantise dünastia lõi jumal Poseidon, aga kuna inimeste usk muutus leigeks, nende moraal käis alla, siis pidi Zeus neid karistama. Terve saar hävitati vaid ühe ööpäevaga umbkaudu aastal 10 000 eKr.energia

Seda kõike peeti kuni 19.sajandini väljamõeldiseks, kuni Ameerika poliitik Ignatius Donnelly avaldas oma murrangulise raamatu „Atlantis: The Antediluvian World“, kus esitas oma väidete kohta ka tõendusmaterjalid.

Ignatius Donnelly väitis järgmist:

  • Atlantis eksisteeris ja sealne rahvas asustas osa Lõuna-Ameerikast, Vahemere ja Euroopa lääneranniku.
  • Kõikehõlmav mälestus õnne ja külluse paigast (näiteks Eedeni aed), on tegelikult mälestus Atlantisest.
  • Vanade rahvaste (kreeklaste, hindude, skandinaavlaste jt) jumalad ja jumalannad olid Atlantise valitsejad ja kangelased.
  • Atlantise algset religiooni, päikesekummardamist, esindasid Egipuse ja Peruu mütoloogiad, ka Vana-Egiptuse tsivilisatsioon jäljendas Atlantist.
  • Saar hävines looduskatastroofis ja uppus merre, vaid mõnedel inimestel õnnestus laevadega põgeneda. Nende jutustused on säilinud, edasi kandunud ja aluseks legendidele, mida leiab üle kogu maailma.energia

Teemat on palju kordi taas üles tõstetud nii teadlaste, maadeavastajate kui teiste poolt, kes on leidnud uusi tõendeid salapärase maa ja tema asukate kohta. Loodud on mitmeid teooriaid, tehtud uuringuid, aegajalt tuleb taas päevavalgele uusi asjaolusid, kuid kahjuks siiski midagi 100-protsendilise kindlusega väita ei saa.

Veel mõned huvitavad väited:

  • Oma kuldajastul olid atlantlased võimelised rändama nii maa peal, õhus kui vee all.
  • Nad suhtlesid loomadega, olid ühendanud materiaalsed ja spirituaalsed väed, oskasid neutraliseerida gravitatsiooni.
  • Kasutasid väga palju kristalle, eriti kvartskristalle.Väidetavalt programmeeriti enne Atlantise langemist kristallidesse info, mida hakatakse alles nüüd vähehaaval avastama.
  • Kasutasid kristallidega päikeseenergiat, kuid just kristalliväe väärkasutamine põhjustaski lõpuks mandri hukutanud katastroofid (kristallid häälestati sagedustele, mis aktiveeris vulkaanid ja teised hävitavad loodusjõud, see viis aga pooluste nihke ja planetaarsete muutusteni).
  • Aaria rass põlvneb atlantlastest.
  • Bermuda kolmnurk, kus kaovad laevad ja lennukid ning seadmed lõpetavad töötamise, on seotud Atlantisega. Seal asub võimas Atlantise kristall, mis vetesügavustes ikka veel funktsioneerib.
  • Tänu kõrgele tehnoloogilisele tasemele oli Atlantise elanike keskmine eluiga 200-800 aastat.
  • Atlandid olid maavälised olendid, pärit Lüüra tähesüsteemist. Nad võtsid energiat kosmosest, Päikeselt ja Maa magnetväljast ning kasutasid ka püramiidide energiat.

Oletusi on palju – põnevaid, intrigeerivaid ja erinevaid – kuid kahjuks ei tea me siiani, kas müstiline ja salapärane Atlantis eksisteeris ka päriselt või mitte.

Atlantis