Siidjas, hõbedane hematiit toob turvatunde 

HEMATIIT on hallikasmust hõbedaselt läikiv kivi. Kui võtame ta kätte, siis võrreldes teiste sama suurte kividega on ta tuntavalt raskem – põhjuseks on tema suur rauasisaldus. Hematiiti on nimetatud ka verekiviks (kuigi verekivina on tuntud pigem heliotroop), sest tema lihvimisel värvub lihvimisvesi punaseks. Sellegi põhjuseks on see, et ta sisaldab palju rauda. Seetõttu soovitatakse teda puhastada mitte veega ega ka soolaga (sest ta kipub murdekohtadest roostetama), vaid leida selleks muud meetodid.

hematiit

Hematiit on tõhus maandus- ja kaitsekivi, harmoniseerib meelt, keha ja vaimu. Lahustab negatiivsust ning takistab negatiivsete energiate ligipääsu, hoides kehas harmooniat ja tasakaalu.

Toob julgust, enesekindlust, suurendab enesehinnangut, tugevdab tahtejõudu, sisendab usaldust, annab vaprust, aitab keskenduda ja tähelepanu fokusseerida.

Öeldakse, et hematiit toetab matemaatika ja tehniliste valdkondade õppimisel 🙂

Hematiit sobib hästi maa- ja juurtšakra aktiveerimiseks, maandamiseks ja tasakaalustamiseks. Tasakaalustab ka mees- ja naisenergiaid, annab julgust ning suurendab sihikindlust. Kui on

hematiit

probleeme vererõhuga, siis võiks hematiidilt abi otsida, sest ta tasakaalustab vererõhku. Samuti aktiveerib ta vere- ja rakuloomet, mis ergutab vereringet ja südant. Mõjub kosutavalt kopsudele, maksale, põrnale, neerudele, kiirendab haigustest taastumist. Leevendab haigusi, mis on tingitud vereringehäiretest (veenilaiendid, -ummistused, verevalumid, embooliavaevused), aga vaigistab ka verejookse, soodustab haavade sulgumist ja kinnikasvamist, aitab aneemia korral. Just tänu oma suurele rauasisaldusele on ta hea vereloomekivi. Ja kõigele lisaks toob hea une ja aitab väsimusest välja puhata.

Isiklik kogemus:

See kivi on alati meeldinud. Oma hõbedase läike, siidise olemuse ja kaalukusega annab ta turvatunnet, enesekindlust, tasakaalu, stabiilsust. Väga hea maanduskivina hoiab ta kahe jalaga Maa peal. Põhilised märksõnad tema valimisel ongi turvatunne, maandus ja enesekindlus.

Väike maagia:

Süüta pimedas toas punane küünal. Istu selle ette ning hoia peos hematiiti, nii et küünlavalgus peegelduks kivil. Vaata seda peegeldust ning visualiseeri küsimus, millele soovid saada vastust. Vastus tuleb ise.

Ise valime hematiidiga ehted kandmiseks siis, kui tunneme, et on vaja enesekindlust, kahe jalaga Maa peal olemist, tasakaalu, turvalisust ja kindlustunnet.

Meie ehetest leiad hematiidiga käevõru ENESEKINDLUS,  mis on just Sinu jaoks väestatud ja pühitsetud töötama just Sinu parimaks hüvanguks.

NB! Kui otsid kristalli mehele, siis võta hematiit – see on üks meeste lemmikkividest 😉

Hematiidist pärlid