Kes on deevad ja kuidas nendega koos töötada?

Deevad (ka devad) on vaimolendid, kes kontrollivad eksistentsi kavandite põhialuseid. Samuti kanaliseerivad nad vajalikku energiat, et asjad saaksid sündida ja areneda.

Deevasid on palju ja erinevaid. Näiteks taimede, loomade, mineraalide, elementide, kohtade jne deevad ning nad esindavad eelkõige universumi looduslikke aspekte. Elementaalvaimudena kannavad deevad hoolt Maa teatud füüsiliste osade eest. Öeldakse, et deevad annavad tegevusplaani ning energia ja loodusvaimud viivad selle täide.

deeva

Inimestena on meil loomises mängida oma roll ja meil on võimalus töötada koos deevadega, selle asemel, et asju kontrollida vaid iseenda huvidest lähtudes. Näiteks kui meil aias on mõni taim umbrohuks muutumas, siis võime ühendusse astuda selle taime deevaga ja paluda tal minna mujale. Siiski peame selles olema üsna konkreetsed ning ütlema talle miks ja kuhu ta minema peaks. Seda tehes ei tohiks ära unustada ka laiemat heaolu, näiteks millegi hea või ilusa loomiseks.

NB! Deevadega suheldes ei tohi olla vihane ega halvas meeleolus, samuti ei tohiks seda teha ainult uudishimu ja proovimise mõttes.    

Sõna ise tuleneb hinduismist, kus deevad on määratletud vähemtähtsate jumalustena, kes suunavad alla materiaalse eksistentsi tasandile jumalikke energiaid.

Läänemaailmas võttis selle sõna esmakordselt kasutusele Dorothy Maclean, kes kasutas seda vaimse intelligentsi kohta, millega ta kokku puutus. Tema näeb deevadega koostööd ka ainsa võimalusena, kuidas saame säästa keskkonda.

Vaata ka:
Paari sõnaga budismist
Kust tuleb sõna Avatar?

deeva